sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Keittiössä.


Tänään ollaan Fannyn kanssa puuhailtu kovasti keittiössä. Minä päätin tehä elämäni ekaa kertaa hirvenlihasta ruokaa. Jussin mummun ja netistä löydettyjen reseptien yhdistelmällä kokeilin tehdä siis sellaista... onkos se sitten palapaistia? Mutta lihat ei ole pieninä paloina vaan pihveinä.

Sulatin iskältä saamani hirvenlihan ensin pakkasesta. Sitten leikkasin viipaleet, että mä en tykkää siitä lihaskalvosta sitten yhtään! >:( Paistoin viipaleet voissa ja sitten laitoin ne uunivuokaan. Huuhtelin pannun vedellä ja kaadoin sen vuokaan. Lisäsin pakkasesta löytyneitä sipulikuutioita ja purjoa sekä mustapippuria ja suolaa mausteeksi. Sitten koko homma uuniin, 175 astetta mulla oli ja viitisen tuntia ne siellä muhivat. Puolessa välissä kävin kaatamassa sekaan vielä valkosipuli-ruokakerman.
Sillä aikaa kun minä puuhastelin tuon hirvenlihan kanssa, niin Fanny keksi ihan omaa puuhaa, tajutessaan, että yksi kaapin ovi on jäänyt äitiltä taas teippaamatta kiinni. :D Niin siinä lähti muoviastiat poikineen litomaan ja jossain vaiheessa neiti itse oli kaapin sisällä, kuhan oli saanut riavattua kaiken "turhan" pois tieltä. :)
Ja tältä näytti meidän illallinen uunista tulleena. Oli todella hyvää ja mureaa! :p2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköistä ......U/M

    VastaaPoista
  2. Tuo on tuttua hommaa noiden muovipurkkien kanssa:) meillä ne on levitetty monta kertaa päivässä pitkin lattioita ihan kummankin pojan voimin:)

    VastaaPoista